Избор на кухненски смесител
Категория: Кухня

Какъв материал кухненски смесител да изберем?

Facebook Twitter Pinterest
1. Избор на материал
2. Смесители от хром 
3. Смесители от неръждаема стомана
4. Цветните смесители
5. Бронз и месинг
6. Керамика и пластмаса
7. Батерия от силалуминий

Какъв материал кухненски смесител да изберем - хром, стомана, композит или керамика?

Старинен, модернистичен или класически; бляскав, матов или цветен? В наши дни обикновеният кухненски смесител изживява истински технологичен Ренесанс, а вариациите от дизайн до функции могат да покрият почти всички претенции.
Научете повече за различните характеристики на материалите и изберете оборудването, което най-добре отговаря на вашите нужди, интериорен стил и бюджет!

~ Избор на материал

Изпълнявайки роля на един от най-експлоатираните уреди в кухнята, смесителят трябва да отговаря на три основни изисквания:

  • надеждност при работа;
  • устойчивост на износване;
  • лесна поддръжка и почистване;

Най-популярните и търсени кухненски батерии на пазара са месинговите, тъй имат дълъг експлоатационен живот. Устойчиви са на корозия и са сравнително евтини. Галваничната обработка на основното месингово тяло може да бъде различна - от никелиране и хромиране до емайлиране. 

~ Хромиран месингов смесител
Ако търсите блясък и ефект, изберете хромиран смесител за кухня! Той ви осигурява най-трайно покритие и ще ви служи дълго време.
Ефектната му визия си има и своя капризна страна - забележими петна и отпечатъци, оставащи при работа по повърхността му. Но за всичко е помислено - днес на пазара се предлагат достатъчно ефективни препарати или с домашно приготвена почистваща смес можете да „запечатвате“ хром покритието и да направите поддръжката по-лесна.

~ Смесители от неръждаема стомана  

Класическият блясък на стоманата я прави идеален материал за приложението й в кухни. Към благородните ѝ качества добавяме:
— температуроустойчивост;
— устойчивост на корозия;
— устойчивост на надраскване на повърхността;
— устойчивост на натрупване на соли;
— лесна поддръжка.

Днес производителите предлагат богат избор от гланцови, полирани и четкани повърхности на смесителите от неръждаема стомана и различни покрития в класическо черно, бронзово и златно.

~ Смесители от силгранит

Ако сте почитатели на елегантните мивки от силгранит, удачно е да изберете и смесител в подобен дизайн.
Мивките от Silgranit“ са изработени от композитен материал с основна съставка кварц, в атрактивна керамично-гранитна визия. За радост на естетите, почти всички компании предлагат кухненски батерии в същия дизайн и различна цветова гама.
Отличните характеристики на материала го правят изключително практичен и комфортен:
— топлоустойчивост до 280° градуса;
— 100% хигиеничен и антибактериален;
— устойчив на киселини;
— лесно почистване и поддръжка.

~ Смесители от бронз и месинг съчетават аристократичното и функционалното по съвършен начин. Изключителната им издръжливост срещу влага и външни въздействия и артистичната им визия добавят класа и изтънченост във всеки интериор. 

Бронзовите смесители се предлагат в богато разнообразие от дизайн, форми и цветове, а по-високата им цена е достойна за отличните им качества.

Месинговите модели са сред най-издръжливите, тъй като сплавният компонент в състава им е цинк. В резултат на това месинговото тяло и структурните елементи показват повишена устойчивост на корозия. Към основните характеристики на месинга не може да пропуснем и очарователната му антична визия, подходяща за ценителите на стила „шаби шик“.

~ Смесители от керамика и пластмаса печелят с красивата си визия, но по отношение на технически параметри губят съревнованието по издръжливост с моделите от месинг, неръждаема стомана и комбинирани продукти. Играят ролята повече на декоративен аксесоар, който не бива да бъде подлагат на значително натоварване.

На пазара могат да бъдат открити и смесителни батерии от технополимери. Пластмасата не се слави с особена издръжливост, а в тяхно лице потребителите не могат да разчитат на качествен и дълготраен уред.

~ Смесители от силумин (сплав от алуминий и силиций)

Евтини батерии с краткотрайна ефективност, чийто експлоатационен живот варира от 6 месеца до 1 година (произведени в Китай или Турция). Горещата вода оказва особено вреден ефект върху силумина. От друга страна, поради ниската си цена, те са подходяща възможност за летни къщи или временни жилища.

Дата на последно актуализиране: 27.05.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
смесител за кухня

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции