Мелници за отпадъци
Дозатори за течен сапун
Филтър
Марка
Цена
от до
Мощност

Скорост на мотораТехнология на работа


Включени аксесоари
Безплатна доставка
Свързани пакети
/group-57-mivka-za-kuhnq-paketi

Мелници за отпадъци

Мелницата за хранителни отпадъци - един от най-полезните уреди в кухнята

 

Монтира се на коритото на мивката и работи с електрическо захранване от мрежата. Под силата на натиск на специални дискове, храната се превръща в каша, раздробява се на фини частици и преминава през отвора на мивката в канализацията.

Нарастващия проблем с изхвърлянето на отпадъците е причината тези уреди да са толкова разпространени. С нейна помощ можете да се освободите от неприятната миризма на хранителните остатъци. При избора на мелница от голяма важност са техническите характеристики на уреда


1. Тип двигател (асинхронен или двигател с постоянен магнит)

-        При асинхронният двигател, роторът има различна честота на въртене от тази на магнитното поле. При по-голямо натоварване на уреда ротора изостава повече от магнитното поле. За достигане максимални обороти при асинхронния двигател е необходимо повече време, в сравнение с двигателя с постоянен магнит. Максималната скорост е по-бавна и като цяло е по-тежък.

-        Двигателя с постоянен магнит е електрически двигател, който използва постоянни магнити.

Магнитите осъществяват незабавна и постоянна връзка с двигателя и той започва веднага да работи на максимални обороти, така че цялата мощност е достъпна веднага. Това е предимство за бързото смилане на отпадъците. Другото предимство е в по-малкия размер на уреда, което го прави и по-лек.

В момента на пазара двете водещи марки при мелниците за отпадъци са McAlpine  и InSinkErator. McAlpine използва двигатели с постоянни магнити, InSinkErator използва асинхронни двигатели.


2. Мощност

Колкото по-голяма е мощността на двигателя, толкова по-големи смилащи дискове ще могат да бъдат задвижени и толкова по-бързо ще се раздробяват хранителните отпадъци. Това определя и избора ви на мелница.

Мощността на мотора при мелниците в домакинството може да варира от 1/3 до 1¼ конски сили. Това оказва влияние на тяхната производителност. Двигател с 1/3 к. с. ще може да се справя само с по-леки остатъци от храна, като плодове и зеленчукови кори, докато мощното смилане с помощта на 1 или 1¼  к. с. ще може да смила по-твърди видове хранителни отпадъци с по-голям обем. 

За средно голямо домакинство от 2-3 човека ви препоръчваме мелница с мощност поне ½ конска сила. За хората, които използват повече зеленчуци и плодове или по-големи домакинства по-мощните диспозери са по-подходящи,  тъй като ще смилат почти всичко и ще се ползват много по-дълго време. Трябва обаче да сте наясно, че колкото по-мощен е модела мелница, толкова по-висока е цената.


3. Метален или пластмасов корпус

Металният корпус на уреда ще предложи по-голяма стабилност и издръжливост във времето. Това ще допринесе за обиране на вибрациите и ще позволи по-безшумна работа. Уверете се, че металния корпус е от неръждаема стомана, а фланеца, който свързва уреда към мивката е стабилен. Мелницата за отпадъци обикновено се свързва към мивката с плътно гумено уплътнение, което също допринася за намаляване на вибрациите. 

Мелниците с пластмасов корпус са по-олекотени и са подходящи за морски условия, защото не корозират. Използват се обикновено за мелници с постоянен магнит, където вибрациите са много малки и това не се отразява на вибрациите на уреда. Което допринася и за по-безшумна работа.


4. Мелещи ножове

Най-добри са мелниците с дискове за смилане от неръждаема стомана. Те са по-здрави, по-малко податливи на корозия и с възможност да се справят с по-трудно смилаемите хранителни отпадъци.


5. Монтаж

Едни от популярните марки, като McAlpine и InSinkErator, се опитват да направят възможно най-лесен монтажа на уреда. Ако не сте сигурни как да инсталирате уреда правилно, обърнете се към специалист.


6. Шум 

Шумът зависи от принципа на работа на мотора и от нивото на изолация. Размера на уреда също влияе на нивото на произведения шум. Уредите с по-голяма мощност са по-тихи. Най-тихите мелници произвеждат шум, вариращ от 25 до 45 db.

Още едно предимство при избор на диспозер е че при раздробяването, хранителните остатъци се разтварят във водата, като в същото време почистват тръбите, По този начин подобряват прохода в канализационните тръби и предотвратяват появата на мазни отлагания. Ако използвате правилно уреда за изхвърляне на отпадъците, запушването на канализацията е изключено.


 

Разгледайте промоционалните ни предложения и вземете диспозер за отпадъци с  професионален съвет при избора и доставка до врата!

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции