Категория: Баня

Класиката е модерна с хром

Facebook Twitter Pinterest

 

Доказана издръжливост и класическо очарование. Независимо дали става дума за смесители, душ елементи или аксесоари, хромът продължава да бъде Властелинът на банята.

От поставката за сапун до капака на подовия сифон, крановете на смесителните батерии и закачалките за кърпи, хромът е предпочитана повърхност, доказала своята функционалност и качества през годините.


Съдържание

1. Защо в банята има най-вече хромирани душ елементи и аксесоари?
2. Процесът на хромиране.
3. Комбиниране на хромирани елементи за душ за баня от различни производители.
4. Почистване и грижа за хромираните повърхности в банята.

Защо в банята има най-вече хромирани аксесоари?

Повечето елементи използвани в банята всъщност са изработени от полиран месинг. Тъй като е мек, податлив на корозия и чувствителен към външни влияния, облагородяването му с естествения минерал хром допринася за изключителното качество на смесителите, фитингите и аксесоарите за баня. Хромът е устойчив на топлина, предпазва от вредни химически въздействия и придава елегантен финиш на детайлите.


Процесът на хромиране

Хромирането е метод на обработка, при който върху месинговото тяло се прилага т.н. галванопластиране - електрохимично отлагане на тънки метални слоеве. За да създадат по-добро сцепление между молекулите на повърхностите, производителите първо покриват месинговото тяло с тънък слой никел. След това тялото преминава през галванична вана с електролитен разтвор. Финалният резултат е лъскаво хром покритие, което в комбинация с никела притежава отлични защитни качества срещу корозия, има по-дълъг живот и изглежда красиво.


Комбиниране на хромирани елементи за душ за баня от различни производители

Широкото разпространение на хрома в банята е сред големите му предимства – външният вид на елементите е винаги сходен и няма разлики при отделните производители. Това позволява безпроблемното комбиниране на разнообразни хромирани части и фитинги в банята.


Почистване и грижа за хромираните повърхности

Въпреки че самото хромирано покритие има защитен ефект, поддържането на бляскавата му повърхност изисква определени грижи. Днес пазарът предлага изобилие от специализирани продукти, които ефективно почистват замърсяванията, варовиковите отлагания, имат защита против отпечатъци от пръсти и са с антибактериален ефект.


Ако сте почитатели на естествените средства за почистване, лимонът е най-доброто решение за дома. Освен че ще защитите околната среда и личното си пространство от вредно химично въздействие, с изстискания сок от лимон лесно ще постигнете перфектна чистота и блясък в банята.

Навлажнената кърпа с разтвор от оцет и вода пък с лекота отстранява варовитите участъци и има чудесен почистващ ефект.

Експертите съветват хромираните повърхности да се почистват възможно най-често и непременно да се подсушават с мека кърпа – начин да се предотврати образуването на варовиков филм върху елементите.

 

Не е препоръчително при почистването на хромирани детайли да използвате агресивни и абразивни препарати, които могат да надраскат или нарушат целостта на повърхността.
Избягвайте и употребата на хлорни продукти, които водят до потъмняване на хром елементите.
Дата на последно актуализиране: 25.02.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
душ системабанямивка за банясмесители за баня

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции