Смесители за кухня от неръждаема стомана — Synox.org
Категория: Кухня

Неръждаемата стомана - благородната алтернатива на хрома

Facebook Twitter Pinterest

Смесители от неръждаема стомана, благородната алтернатива на хрома.

Смесителите са най-характерният и видим елемент в кухнята и банята. 

Неръждаемата стомана, като материал се сдобива с все по-благодарни почитатели. 

През 1968 г. прочутият датски архитект и дизайнер Арне Якобсен създава своя минималистичен смесител – шедьовър за прочутата марка VOLA и споделя тайната на успеха си:
„Функционалността се ражда от необходимостта“.

Тъкмо функционалното и изразителното са сред благородните предимства на смесителите от неръждаема стомана, които с лекота детронират своите хромирани „колеги“.

Елементите от неръждаема стомана са на пазара от векове и съвсем не са запазена марка единствено за архитектите. Ако в миналото именно тази репутация е определяла високата им цена, днес може да се каже, че те са достъпни в средния ценови диапазон.

Има какво още да добавим към списъка с качества.


Трите водещи предимства на смесителите от неръждаема стомана са:

  1. Устойчивост на надраскване на повърхността и натрупване на соли;

  2. Температуроустойчивост;

  3. Лесна поддръжка;

Неръждаемата стомана е устойчива на корозия, има ниски изисквания на обслужване, а класическият й блясък я прави идеален материал за приложението ѝ в интериорите на бани и кухни.

 ~ Изразителен архитектурен дизайн

Ясни линии и изразителен минимализъм. Това в повечето случаи е запазената марка за смесителите от неръждаема стомана, които имат доста индустриално излъчване.
Това ги прави модерни, характерни и предпочитани от потребителите, които държат банята и кухнята им да бъдат издържани в концептуален дизайн.


~ Един материал ~ много артистични лица

В наши дни дизайнерите отдавна са се погрижили елементите от неръждаема стомана да се сдобият с много по-оригинална и цветна визия.
При избор на смесител от неръждаема стомана в зависимост начин на обработка ще разполагате с богат избор от гланцови, полирани и четкани повърхности.

 
Благодарение на най-новите  дизайнерски решения и технологии, този вид смесители се сдобиват с все по-голяма екстравагантност. Производителите предлагат решения с различни покрития в класическо черно, елегантно бронзово и благородно златно.
Ако искате да следвате последните тенденции, добре е да знаете, че черните матирани версии са най-големият хит на пазара.

 

~ Лесно почистване и поддръжка

Смесителите от неръждаема стомана са лесни за поддържане и почистване. В сравнение с капризния хром, този материал постига най-бляскава визия в няколко прости стъпки:

1. Изберете подходящ за специфичната повърхност препарат за почистване с водоотблъскващ ефект.
2. След намокрянето на смесителя с вода, подсушавайте с мека попиваща кърпа – така ще предотвратите бързото натрупване на варовик;

3. Въздържайте се от употреба на препарати с белина, алкохол и разредители, които причинявят повърхностно обезцветяване.
4. Не е препоръчително използването на абразиви.
5. Винаги бършете по посока на шлайфаната повърхност, особено при матовата неръждаема стомана (така почистващото средство няма да се наслои във фините канали).


Дата на последно актуализиране: 26.05.2020
Оцени:  
5.00
Тагове:
смесител за кухня

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции