Какво трябва да знаете при избор на монтаж на стенен смесител за кухня
Категория: Кухня

Монтаж на батерия за мивка и монтаж на смесител за кухня

Facebook Twitter Pinterest

Ако търсите алтернатива, различна от традиционния кухненски смесител, стенния монтаж на смесителната батерия за мивка може да бъде интересна възможност за вас. Много модерни интериори включват този старомоден избор, като акцент в интериора.


1. Предимствата на стенния монтаж
2. Какви са недостатъците?
3. Стандартна височина на душ батерия
4. Дължина на рамото на смесителя
5. Филтри за пречистване на водата 
6. Пръскането

Предимствата на стенния монтаж на смесител за кухня. Как се монтира кухненски смесител?

1.
 Улеснява поддържане на плот без водни пръски около мивката.

2. Създава по-голямо удобство при измиване на големи съдове.

3. С изчистения си външен вид стенните смесителни батерии добавят модерна нотка и лукс  в интериора. Създават усещане за класика и безвременост.

Когато се спрете на стенен монтаж за кухненския си смесител не забравяйте да съобразите избора му не само с мивката, но и с гърба на кухнята. Цвета, формата и линията на монтаж на ващата смесителна батерия за мивка стават важна част от цялостната композиция.


Какви са недостатъците?

1. Избора на кухненски смесител за стена е много подходящ начин да промените коренно дизайна на кухнята. Наред с това обаче трябва да отчетете и липсата на опциите издърпване и функция душ, с които разполагат почти всички модели стоящи смесители. Тези допълнителни функции биха ви улеснили в почистването особено, ако сте предвидили мивка с голямо корито и отцедник.2. Стенния смесител изисква нивелиране при монтажа, което затруднява поставянето му.

3. Малкото стилове и модели, в които се предлагат смесителите за стенен монтаж ги правят по-трудно заменими на по-късен етап.

 

Височина на монтаж на батерия за мивка

Смесителната батерия  за мивка за стенен монтаж изисква крана да бъде свързан с водопровода пряко към стената, където ще бъде монтиран смесителя. Докато повечето смесители за стоящ монтаж  са подходящи за мивки със стандартен размер, стенните смесители изискват различна височина на монтаж.

Като цяло височината за стенния монтаж зависи от разположението на чучура (отгоре или отдолу), както и от дължината на рамото.

За удобно ползване на стенния смесител препоръчителното разстояние на монтаж от мисленото ниво на плота до чучура е от 20 до 25 cm.
Дължина на рамото 

Рамото на смесителната батерия за мивка трябва да достига най-малко 18 cm от задния край на мивката, за да измивате съдовете и ръцете си спокойно. Така че ако плота ви е със стандартна дълбочина 60 cm, то чучура трябва да бъде на разстояние 23 cm от стената.

Монтаж на стенен смесител за кухня. Какво още трябва да знаете?

Водопроводчика, който ще монтира водопроводните тръби трябва да центрира изводите за смесителната батерия за мивка точно над мястото предвидено за мивката.  
Имайте предви, че след като веднъж сте монтирали водопроводната инсталация преместването ѝ на по-късен етап е почти невъзможен.  

 

Стандарта на разстоянието между изводите за топла и студена вода за България е фиксиран на 150 mm. Комплекта за стенен монтаж на смесителната батерия съдържа комплект от два ексцентрици. Те позволяват вариране на това разстоянието от 129 mm до 171 mm. Това позволява компенсиране на отклонения от стандартното разстояние, наложени по някаква причина.

В основата на смесителната батерия за мивка се поставят декоративни розетки около всеки от изводите за мивка на батерията, които покриват част от стената, на която ще бъде монтиран смесителя. Всяка от розетките е с диаметър от 70 mm. Това е добре да се има предвид при завършека на стената, където ще бъде монтиран смесителя.Филтри за пречистване на водата

Друга важна особеност, която трябва да предвидите е гарантиране подаването на вода без примеси.

Защо това е важно? При стоящите смесители има възможност да поставите допълнителни кранчета за пречистване на водната струя.  Така сравнително бързо можете да разберете, ако имате проблеми с наносите във водата. Докато при стенния смесител такава възможност няма и вероятността от запушване на тръбите е много голяма. Това може да доведе до излишни главоболия и скъп ремонт.


Пръскането

С монтирането на стенен смесител за кухня вие ще имате достатъчно място за измиване, но ако имате твърде голямо разстояние между чучура и мивката по-трудно бихте могли да управлявате водната струя. В този случай е възможно да имате проблем с разпръскването на струята при миене. Така че, когато избирате стенен смесител за кухня трябва много внимателно да прецените височината на монтаж и дължината на рамото, съобразени с мивката.

За да се ориентирате по-лесно в параметрите при различните модели стенни смесители, може да направите сравнение между отделните модели в сайта.

ROCA L20

VIDIMA Seva Next

ROCA Victoria


VIDIMA Seva Flow

Външни размери, mm
H144x D284 x W150 H144 x D284 x W150 H253 x D258 x W150 H217 x D235 x W150
Височина до чучураmm
 - - 128  136
Дължина на чучураmm 235 230  202  200 
Въртене на чучураmm
360 ° 360 ° 180 ° 180 °
Цена, лв
169.00 122.00 169.00 156.00
Нашето мнение

Стенните смесители са фокусни точки в дизайна на кухнята. Те ще добавят „уау“ фактор за това колко уникални са. И въпреки, че изискват малко повече мисъл по отношение на водопровода и позиционирането си, като цяло батериите за стена са невероятна опция за дизайна на вашия дом.


Дата на последно актуализиране: 21.01.2023
Оцени:  
3.33
Тагове:
стенен смесител

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции