Прочетете повече за функциите на смесителните батерии
Категория: Кухня

Допълнителни функции при избор на смесител

Facebook Twitter Pinterest

Допълнителни функции при избор на смесителна батерия

Съдържание

1. Смесители с изтеглящ се чучур
2. Смесители с функция душ
3. Смесители за пред прозорец
4. Смесители със сензорна функция
5. Смесители с професионален дизайн


Знаете ли, че кухненският смесител е сред най-използваните битови уреди?

Употребява се над 70 пъти дневно в домакинството. Това е причината, поради която е разумно да изберем възможно най-функционалния модел.
Освен дизайн в хармония с предпочитания от вас кухненски стил, не пренебрегвайте и чисто техническите параметри и функции на смесителя, които ще са ви от полза в ежедневието. Все пак кухнята е крепостта на всеки уютен дом.

Ето няколко съвременни екстри и удобства, които правят кухненските смесители незаменими помощници в домакинството:

·   изтеглящ се чучур;

·   функция душ;

·   за пред прозореца;

·   със сензорна функция;

·   с професионален дизайн;

·   за кипяща вода.

 

~ Смесител с изтеглящ се чучур

Всяка домашна кухня може да бъде надградена до ниво професионална, ако разполагате с нужното пространство и оборудване. Смесителите с изтеглящ се чучур са една от най-предпочитаните и гъвкави системи за работа в домакинството. В зависимост от дизайна и монтажа, с тази практична функция увеличаваме периметъра на работа с до 40-50 см. Висококачествените модели са със здрав метален маркуч, а вградената пружина връща чучура в първоначално състояние след работа – дискретно, елегантно и функционално.

Допълнителна функция на изтегляне на чучура при смесителите

Смесителите от този тип – с прибиращ се чучур и моно струя и с възможност за включване на душ-струя, спадат към средния и по-висок ценови сегмент.
Удобството за превключване на вида струя в изтеглящия се чучур си заслужава инвестицията. С изтеглянето на чучура ще имате възможност за измиване и на най-отдалечените ъгли на вашата мивка. Или ще можете да напълните по-големите съдове с вода без затруднение.


~ Смесител с функция душ
Нежната водна струя тип „душ“ е предпочитана от всяка домакиня, когато измивате салати, меки плодове и зеленчуци. Затова и кухненските модели с тази функция са в главната роля на пазара при смесителите – удобни, икономични, деликатни.


Функция на изтегляне на чучура при смесителите~ Смесител за пред прозореца – на какво трябва да обърнете внимание?

Когато гледката навън е неустоима, мивката заслужава да бъде пред прозореца. Без значение дали става дума за къща с двор или апартамент с великолепен изглед, щом разполагате с подобен лукс, не се колебайте да монтирате работната зона по този начин. 
Най-важно е да проверите, доколко батерията позволява свободното отваряне на прозореца и да прецените вида на кухненския кран за монтаж пред прозореца.

Смесител с функция изваждане за пред прозорец


Видове кухненски смесител за монтаж пред прозореца:

·   с чупещо се рамо - тези модели са най-популярни на пазара. Чупещото им рамо ги прави лесно сгъваеми и практични; 

·   за кухненски бокс на предния прозорец, който се изважда от специален държач. Blanco разполага с избор на подобни модели; 

·   Оборудване с арматура, която може да потъне в мивката. Батерия просто се натиска надолу в мивката с малко усилие. Това е практично, но за съжаление изборът е много ограничен и този тип монтаж е сравнително по-скъп.

Смесител с функция за под прозорец

~ Смесител за мивка със сензорна функция

Чиста и спретната кухня и блестящ смесител без бактерии.
Технологиите работят в полза на домакините, които без докосване могат да се сдобият с течаща вода – незаменим комфорт, особено когато и двете ви ръце са мръсни.
Grohe инсталира тази технология в един от най-продаваните си кухненски смесители Grohe Minta.

Смесител с функция без докосване

~ Смесители с професионален дизайн

Респектиращо, футуристично, индустриално. Такова е усещането, когато видите оборудването в кухните на ресторантите, снабдени с впечатляващи смесители с изтеглящи се чучури, с опции за душ-струя за по-добра и динамична работа.
На пазара се предлагат и модели с второ управление на чучура, което позволява контрол на водата от пружинния чучур, а не от дръжката в основата на чешмата. Лебедовата им форма със спирална пружина осигурява голям диапазон на действие, затова са толкова предпочитани в професионалните кухни. Пружината е супер гъвкава, а работата с нея и изключително лесна и приятна.

Смесител с професионален дизайн

~ Смесители за кипяща вода

Кухненският смесител Grohe Red е много повече от обикновен уред. С него получавате студена, топла и 100 º С вряла вода с натискането на един бутон. Без излишно чакане, разбира се.

Кой любител готвач и гостоприемен домакин не би искал да разполага с подобен лукс в кухнята си - чаят и кафето стават за миг, на разположение е вряща вода за макаронени изделия, бланширане на зеленчуци, стерилизиране и почистване на кухненски дъски и съдове. Изключително практично решение за малки кухни, в които няма място за допълнителни уреди. Смесителите за кипяща вода са със заключваща функция, гарантираща безопасността на децата.


Функция за кипяща вода в смесителната батерия


Дата на последно актуализиране: 02.06.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
смесител за кухня

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции