Стоящ смесител
Смесители с изтеглящ чучур
Смесители с подвижен душ
Смесители за пред прозорец
Стенен смесител
Двуръкохватков смесител
Ретро смесител
Смесител за битова и филтрирана вода
Филтър
Марка
Цена
от до
Покритие

Управление на ръкохватката

Аксесоари, части за смесител за кухня
Безплатна доставка

Смесители за кухня

1 2 3 4 5 6 ... 14 >

Избора на смесител за кухня зависи от вида на кухненската мивка и от стила на шкафове в кухнята ви и от от вашите приоритети.

 
Изберете кухненски смесител за мивка за високо или ниско налягане
Съобразете избора на смесител с водопреносната ви мрежа. Ако системата ви е с ниско налягане (при старите жилища, които получават топла вода от котел), изберете смесител за кухня за ниско водно налягане, който ще ви осигури постоянен воден поток. Но ако разполагате със система с високо налягане (при новите жилища с централно водоснабдяване) можете да избирате между смесители за кухня за високо наляганес различни функции.

 
Материал корпуса
Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е материалът, от който се произвеждат основните части на батериите. За производството на качествени смесители за мивки за кухня се използват метални части, обикновено от месинг или неръждаема стомана, покрити с тънък слой от хром, неръждаема стомана или прахово нанесени минерални частици (80% финни каменни частици и 20 епоксидни смоли). Добре е да знаете че праховото покритие е силно порьозно, устойчиво на удари, но не е особено дълготрайно.
Най-широко разпространени са тези кухненски смесители, които са изработени от месинг, устойчиви на корозия и без вредни за човешкото здраве примеси.
Бюджетните батерии се изработват от силиумин, получен на базата сплав от алуминий и силиций.

Керамичният смесител за мивка е с красив външен вид, но крехък. Ако се използва с внимание, обаче може да служи в продължение на много години.

Основни материали:


Месинг, бронз (сплави на базата на мед с добавяне на цинк или калай)
— Устойчиви на корозия
— Понасят температурни колебания
— Привлекателни
— Висока цена

 

Неръждаема стомана (с хром или цинково покритие)
— Имат по-ниска цена в сравнение със смесители за кухня от мед или бронз
— С по-ниски механични характеристики
— С по-голяма еластичност, което намалява риска от напукване

Недостатък е че при нараняване на покритието има опасност от корозия. Необходимо е внимателно почистване на батерията.

 

Технополимери

— Използват се за производството на леко натоварени части облицовки, душове и др
— Имат малка маса, лесно се монтират

Недостатък: наукват се или се деформират сравнително бързо

 

Силалумин Silumin

Материал, който съдържа алуминий и силиций.

— Леки са, което позволява да се монтират на сравнително слаба основа.
— Използват се при производството на кухненски смесители за мивки с по-ниска цена.

 
Начина на управление
Едноръкохватковите смесители за кухня имат двойнодействащ механизъм (патрон или сферичен кран/разпределителна кутия) с керамични плочи, които се движат една спрямо друга, като едновременно отварят потока за топла вода и затварят потока за студена вода. Касетата осигурява едновременно фино смесване на температурата и регулиране дебита на водната струя. Благодарение на това можете бързо да настроите водата с желаната температура и сила на струята с една ръка. Филтър за пречистване на водата.

 
Очевидно е, едноръкохватковия смесител за кухня е по-практичен. Но дисковете в касетата, които отговарят за смесването на топлата и студената вода са много чувствителни на примесите във водата. Пясъкът и другите механични частици могат да надраскат заключващите дискове и да ги повредят. Така че, ако водата от водопровода не е много чиста, ще имате нужда от допълнителен филтър за механично пречистване на входа.

 

Аератор
Лошото качество на водата бързо уврежда едноръкохватковия смесител за кухня. При нисък смесител липсата на аератор не е толкова критично, но при по-високите модели неравномерното разпръскване на водата от чучур без аератор може да се окаже проблем.
Аератора смесва струята на водата с голямо количество въздух, който преминава през решетката на аератора и създава т.нар. ламинарен поток. По този начин водната струя не се разпръсква и пада леко и равномерно върху повърхността на мивката. Това помага за спестяване на вода с около 25 до 30%.
В райони с много твърда вода с течение на времето в аератора се натрупва вар и други твърди частици. За да почистите аератора е достатъчно да прокарате пръст по повърхността на силиконовата мрежа веднъж месечно отлаганията лесно ще се почистят.

Дизайнът на едноръкохватковите смесители за кухня се различава и по начина на монтаж:
— Стенен монтаж
— Стоящ монтаж върху плот/ мивка

 
Наред с предимствата този тип батерии имат и някои недостатъци:
— Чувствителен към примеси във водата.
— Препоръчително е да се използват само в комбинация филтри.
— Финното настройване на температурата често е доста трудно.
—Ремонтът на едноръкохватковите батерии е скъп, което го обезмисля.

 

Двуръкохватковите батерии са по-рядко срещани и не толкова популярни.
Имат два отделни крана, отговорни за подаването на топла и студена вода. Във всеки клапан е монтиран отделен механизъм за затваряне, така че контролът на потока вода се извършва отделно. От една страна това позволява по-точен контрол на температурата, но от друга отнема павече време.
Въпреки по трудния контрол на температурата на водата се препоръчват от професионалистите, като едни от най-надеждните смесителни батерии.

 
Основните им предимства:
—Отделен контрол на потока топла и студена вода.
— Ниската цена ги прави по-достъпни.
—Опростеният дизайн улеснява монтажа.
—Придават специфична атмосфера на интериора.
— Подходящи за различни стилове.

 
Лебедка
Кухненските смесители се отличават по височината на лебедката, нейната форма и дизайн.
Смесителните батерии с въртяща се лебедка осигуряват по-голяма функционалност. При мивки с по-малки корита са подходящи батерии и с фиксирана структура.

Височина на смесителната батерия
Подходящата височина зависи от дълбочината на коритото на мивката. Високия смесител за кухня е подходящ за по-плитки корита (дебита на струята трябва да е ограничена, за да не пръска), докато смесители за кухня с по-малка височина са подходящи както за дълбоки, така и за по-плитки мивки. Смесителните батерии за кухня могат да притежават и някои допълнителни функции, например: изтеглящ се чучур няколко вида струи на водата чупещо се рамо, подходящо за монтаж пред прозорец.

Голяма популярност напоследък придобиват системите за пречистване на водата, вградени в кухненските смесители. В този тип смесители има два пътя на подаване на водната струя един за чиста, питейна вода, която се пречиства преди това, а другият за струята от водопровода.

Друг тип кухненски смесители, придобили голяма популярност напоследък са безконтактните модели, където включването на водата се задейства чрез фотоклетка. Такъв тип смесители за кухня са много удобни, но има какво да се желае за прецизно регулиране на нагряването на водата при повечето модели. Безкомпромистно работят предимно по-скъпите модели. Ако сте се спрели на такъв тип батерия, задължително се консултирайте преди избора си с нашия екип.


Важно допълнение при купуване на смесителна батерия са различните компоненти, включени в основния пакет при покупката: ексцентрични адаптери за монтиране на стената, уплътнения, гъвкави връзки, аератори, допълнителен патрон и др.

 

Понякога е възможно в процеса на експлоатация да възникнат определини проблеми, които създават затруднения при ползването.

 

Ако кухненската ви батерия не смесва вода, тогава трябва да смените уплътненията в кранчетата или касетата, която регулира смесването на водата, ако вашия смесител за кухня е термостатен.

 

Запушените филтри могат да причинят слаб поток на водата. Рразглобете и измивайте филтрите за утаяване, ако такива са налични. В половината от случаите помага за решаването на проблема.

Защо да поръчате от нас екипа на Synox.org

Може да се доверите на нашият професионален съвет и опит, натрупан вече над 15 години.
Всички модели смесителни батерии, които предлагаме са с високо качество и търговска гаранция. Произведени от производители, доказали се във времето, като BLANCO, TEKA, FRANKE, GROHE, IDEAL STANDARD, PYRAMIS.

Част от нашите съвети: За модерните интериори са подходящи модели кухненски смесители от неръждаема стомана, с една ръкохватка и с геометрична форма. За класически стил, ви препоръчваме модели с една или две ръкохватки, произведени от керамика или месинг.

Разгледайте нашите избрани предложения за кухнята на ТОП ЦЕНИ с гаранция за качество безплатна доставка до врата!

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции