Тенджери
Дълбоки тенджери
Тенджери под налягане
Тави за печене
Тигани
Тигани за палачинки
Грил плочи
Съдове за готвене на пара
Чайници
Помощни съдове
Комплекти за готвене
Филтър
Марка
Цена
от до
МатериалФорма


Безплатна доставка

Съдове за готвене на пара

Използването на съдове за готвене на пара е чудесен и много здравословен начин да запазите хранителните качества на продуктите. Когато готвите на пара вие си гарантирате, че всички витамини и микроелементи ще се запазят в храната, което ще й придаде по-добри вкусови качества.

 

Освен това, когато използвате съдове за готвене на пара се застраховате, че гозбата няма да загори или да образува черна коричка, за разлика от другите методи за приготвяне на храна. Разбира се, трябва да имате предвид, че има продукти, които не са подходящи за приготвяне на пара, защото тя ги превръща в каша.

 

Избягвайте да готвите макарони и изделия от по-меки сортове пшеница, както и грах и зелен фасул, защото те отнемат много технологично време, за да се сготвят чрез съдове за готвене на пара. Всеки съд за готвене на пара използва принципа на влажната топлина и запазва цвета и витамините в продуктите, докато стандартните фурни готвят със суха топлина.

 

Приготвянето на храна в съдове за готвене на пара не само запазва външния вид на храната, но и нейната форма, като тя изглежда дори още по-привлекателна. Важно е да отбележим, че готвенето на пара е много здравословно и е особено подходящо за хора със специален режим на хранене или на диета.

 

Ако страдате от язва, гастрит или други заболявания на стомашния тракт, използването на съд за готвене на пара е особено полезно и препоръчително. То е много подходящо за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания, които трябва да избягват мазна и тежка храна. Малките деца и подрастващите са друга категория, за която приготвянето на храна на пара е чудесна алтернатива на традиционното готвене.

 

Всеки съд за готвене на пара разполага със съд за вода, където храната се нагрява до температура на кипене благодарение на нагревател. Върху водния съд се поставят кошнички за продукти, които позволяват готвенето на няколко ястия по едно и също време.

 

Разгледайте предложенията ни за здравословно готвене със съдове за готвене на пара. Избрани съдове с гаранция за високо качество! 

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции