Прибори за сервиране
Прибори за готвене
Прибори за хранене
Ножове и дъски
Филтър
Марка
Цена
от до
Разновидност
Безплатна доставка

Ножове и дъски

1 2 3 4 >

Изборът на ножове за рязане е важна инвестиция в кухнята. Изберете остриета от неръждаема, високовъглеродна стомана, които се отличават със здравина, дълготрайност и са лесни за заточване. Керамичните остриета също имат своите почитатели (запазват остротата си дълго време), но сред основните им недостатъци е крехкостта – лесно могат да се счупят.


Препоръчително е да изберете, както специални, така и универсални ножове - нож на главния готвач, нож за зеленчуци и плодове, назъбен нож за хляб, нож за белене или белачка за зеленчуци, нож за обезкостяване и филетиране, сатър.
Мнозина намират сатъра удобен и го използват освен за рязане на големи разфасовки от месо, така и при разполовяване на твърди кореноплодни зеленчуци. 


Към добрият комплект ножове за всяка кухня е добре да изберете и подходяща дъска за рязане. Изработена от качествена дървесина, дъската за рязане има дълъг живот и помага остриетата на ножовете да се запазят максимално дълго. Акация, клен, череша, орех, японски кипарис и тиково дърво са едни от най-добрите материали за дъски за рязане. Тези видове дървесина са по-малко порести от останалите, което води до намаляване на абсорбирането на вода и бактерии. Винаги избирайте по-голям размер дъска, оптималната дължина е добре да бъде между 38 – 50 см и не ги измивайте в миялна машина.

 
Дъските за рязане от качествено дърво са за предпочитане пред пластмасовите.  Въпреки, че са предпочитани, защото могат да се мият в съдомиялна, пластмасовите дъски задържат повече бактерии от дървените. 


Разгледайте нашите предложения, както за единични ножове и дъски, така и за комплектите, които сме подбрали за вас! 


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции