Тенджери
Дълбоки тенджери
Тенджери под налягане
Тави за печене
Тигани
Тигани за палачинки
Грил плочи
Съдове за готвене на пара
Чайници
Помощни съдове
Комплекти за готвене
Филтър
Марка
Цена
от до
МатериалФорма


Безплатна доставка

Тенджери под налягане

Готвенето с тенджера под налягане е най-бързият начин да приготвяте лесно страхотна домашна храна. Готвейки по този начин, спестявате два до десет пъти повече време в сравнение с обикновените методи на готвене. 


Какво представлява тенджерата под налягане?

Този съд за готвене е херметическа тенджера под налягане, в която храната се готви под налягането на парата. Важно е да знаете, че готвенето под налягане винаги изисква някаква течност или вода.При нормално налягане на въздуха знаем, че водата кипи при 100 градуса по Целзий. В тенджерата под налягане, обаче след като капака се затвори херметически, парата, под влияние на налягането, повишава температурата на кипене на водата.Колкото по-високо е налягането, толкова по-висока е температурата на кипене на водата и по този начин храната се готви по-бързо. След достигане на определено налягане, парата се изпуска постепенно и поддържа налягане през цялото време на готвене.

 

Предимствата на готвенето под налягане в тенджера

Времето
Отделянето на по-малко време за готвене, означава повече време за почивка или за любимите ви занимания.- Хранителни вещества. С тенджерите под налягане освен, че спестявате време, готвите по-вкусно и по-здравословно.

 

Хранителните вещества
Същесвува заблуда, че готвенето при много високи температури (под налягане) убива хранителните вещества в храната.Установено е, че при готвене под налягане, храната губи само 5-10% от витамините си срещу до 60% при варене и 10-25% при варене на пара. Оказва се, това е още един мит за тенджерата под налягане.

 

Вкусът е по-наситен.

Повечето готвачи са съгласни, че храната, приготвена в тенджера под налягане, има по-богат вкус, защото има по-малко загуба на вода.

 

Безопасни ли са тенджерите под налягане?

Може да бъдете напълно спокойни. Вече всички съвременни херметически тенджери за готвене под високо налягане имат резервен отвор за освобождаване на допълнително налягане, дори ако забравите да намалите / изключите котлона, след като съдът е с пълно налягане или ако вентилационният отвор е блокиран.

 


Купувайки тенджера под налягане, купувате почти вечен съд за готвене. Единственото, което може да не издържи проверката на времето след дълга употреба е гуменото силиконово уплътнение. Но винаги може да го подмените. 

 


Гответе бързи, лесни, вкусни и здравословни ястия за една трета от обикновеното време. 

 


Примерни времена за готвене на тенджера под налягане

 

Ястие                 Време за готвене   Готвене в тенджера под налягане                
Телешко месо 1 до 3 часа  40-50 минути
Зрял боб 1-2 часа 30-60 минути
Броколи  15 минути 2-3 минути
Пилешко месо   30-60 минути 10-20 минути
Зеленчукова супа  45 минути 12 минути
Картофи 25-30 минути 5-7 минути
Ориз, бял 15-20 минути 5 минути
Цяло пиле 60 минути 12-18 минути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции