Керамични котлони
Газови котлони за вграждане
Индукционни котлони
Комбинирани плотове за вграждане
Филтър
Марка
Цена
от до
Брой нагревателни зони
Допълнителни функции
Безплатна доставка

Газови котлони за вграждане

Газовите котлони за вграждане са лесни за управление и дават незабавна топлина. Истината е, че готвенето с открит огън не може да се сравни с никой от другите източници на енергия.


Повечето газови котлони за вграждане са с автоматично запалване, което означава, че при отваряне на потока на газта към горелката се генерира искра, която се запалва автоматично. Предлагат се в четири ширини - 30, 60, 75 и 90 см,

с две или повече газови горелки в различни размери. 


Големината и вида на горелките определят мощността на нагряване.
Предимството на широките газови котлони е възможността да приготвяте няколко вида ястия наведнъж, като използвате различните видове горелки с различна мощност и начин на нагряване. В крайна сметка намирането на подходящия плот зависи от навиците ви на готвене и трябва да се съобрази с ширината на кухненските шкафове и аспиратора. 


Горелките могат да бъдат изработени от алуминий, неръждаема стомана или месинг. Тези материали са устойчиви на ръжда и на високи температури и при правилна грижа могат да останат здрави дълго време.


Някои от моделите газови котлони за вграждане имат допълнителни функции - изключително бърза уок горелка, прецизен контрол на силата на нагряване и безопасни за деца контроли.
При по-скъпите модели може да постигнете перфектни резултати при готвенето с помощта на няколко степенно регулиране на пламъка. Тази функция ви позволява да зададете точната сила на пламъка за всяка рецепта и да се насладите на перфектно приготвени ястия.


Различните модели газови котлони за вграждане имат и различен вид горелки. За базовите модели са характерни стандартни горелки с един ред пламък, който излиза вертикално от дюзите. При по-скъпите модели горелките са с двойна или тройна корона, с пламък, който излиза под определен ъгъл и се разпределя равномерно по цялото дъно на готварския съд.

Наред с това газовите котлони предлагат и висока производителност, тъй като директния пламък загрява дъното на съдовете много по-бързо, което намалява времето за готвене. 


Има опасения за безопасността при използването на газови котлони поради открития пламък, който не получавате при останалите видове котлони. Но вече във всеки модел газов готварски плот има предпазен клапан, който спира движението на газта към горелката, ако пламъкът е угаснал. 

 


Разгледайте предложенията ни с плотове с газови котлони за вграждане и изберете любимата си повърхност - керамично  или закалено стъкло, неръждаема стомана или емайл. Вида решетка върху плота, с прав или наклонен пламък от горелката.


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции