Тенденции при избор на кухненски плот през 2020 година
Категория: Кухня

Кухненските плотове 2020

Facebook Twitter Pinterest

аботните повърхности в кухнята. Тенденции при кухненските плотове.

1. Технологичното развитие
2. Композитните плотове - тенденции
3. Какво добавя стойност към кухненския плот?

Нй-добрият избор на работен плот, който може да направите, за да завършите облика на вашата кухня е плот, който отговаря на начина ви на живот. Островните плотове изразяват ярко личността, докато останалите шкафове в кухнята са различни, по-меки и хармонични.


Технологичното развитие
Тенденция,
която се налага през последните години е превръщането на кухненските плотове от повърхности за приготвяне на храна в място за хранене и забавление. Технологичното развитие добавя възможност за зареждане на електронни устройства (уреди или мобилни телефони) в кухненския плот например.

Кухнята става все по-важна за домакиндството. Това води до предпочитание към по-голям размер плочи, както хоризонтални (по-дълги кухненски острови), така и вертикални. Забелязва се изместване на камъка от хоризонталния остров към вертикалната стена, добавянето му като изявление в гърба на кухнята, вратичките на шкафовете и дори в материала на мивката.

„По-близо до природата“ продължава да е тенденция в кухненските плотове, предизвиквайки интерес към камъка, като материал в интериора. 

Изборът е между технически или естествен камък, като гранит, бетон или мрамор. Предимство при избора има трайността и лекотата на поддръжка.


Композитните плотове са съставени от 95% естествен материал (кварц, гранит, мрамор) и 5% полиестерна смола.
На външен вид много приличат на истински камък, но заради специфичната си технология на производство е с много по-висока здравина, якост и издръжливост на вода, киселини, химикали, в сравнение със своя оригинал. Стандартната дебелина на плоскостите, които се предлагат е 20 мм.

Някои от най-горещите тенденции в каменните материали са:

    • Класически цветове, като топло бяло, драматично черно и меко сиво;
    • Текстурата наподобява влакна на лен или дърво;
    • Суровият, незавършен камък изглежда предпочитан от тези, които се интересуват от индустриален шик - малка, но нарастваща ниша;
    • Тънък ръб в горната част, наподобяващ метален лист;
    • Прави, изчистени линии, които по някое време се преливат в плавна вълна с равномерен и извит ръб. Това прави плота интересен и добавя финес на тежкия камък;
    • Матовите покрития вместо блясък;

    • Контрастите в цветовете - например драматичен кухненски остров с големи жилки, заобиколен от плотове в по-меки цветове;
    • Мраморният плот продължава да се търси с тежки жилки и златни акценти;
    
Кухненски работни плотове

Плотове в кухнята

Кухненски плот

Дълготрайността на работните плотове остава основен приоритет. Търсят се плотове от камък и кварц, които могат да издържат на интензивна употреба, както на закрито, така и на открито.

 

Други възможности са кухненските плотове от различни материали, като дърво, метал, стъкло, формован камък или рециклирани материали.

Дървен работен плот

Какво добавя стойност към кухненския плот? 

Първите три желани характеристики на плота са издръжливост, красота и лекота на поддръжка. Цената тук не е определяща, защото правилния избор на кухненски плот е една добра инвестиция с дълготрайна стойност. И още едно качество на плота, което дизайнерите на кухни, включват е пасването на плота към цялостния дизайн на кухнята.

Най-големите притеснения на клиентите им при избора на плотове са:

– цената
– щетите от петна, топлина или надраскване
– изискванията за поддръжка
– цветът или шарката, които е възможно да не паснат на стила на интериора.


че тъй като ролята на кухнята става по-важна за домакинството, отпечатъкът също се увеличава. „Като такъв, размерът на плочите, които клиентите предпочитат, също се увеличава, което отразява нуждата от по-големи острови, по-дълги барове и драматични краища на водопада“, казва 
Дата на последно актуализиране: 02.06.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
кухненки плот

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции