Тенденции през 2020 при уредите за готвене. Прочетет в статията!
Категория: Кухня

Кухненските уреди - тенденциите през 2020

Facebook Twitter Pinterest

Всяка година има няколко съществени промени в дизайна и обзавеждането на кухнята. И тази 2020 година не направи изключение.

Важен момент са промените на тенденциите при цветовете, повърхностите и новите технологии в оборудването на кухните. Уредите за готвене са един от основните помощници във вашата кухня.

1. Цветове и текстури
2. Сменяеми компоненти
3. Текстури
4. Vintage
5
Вградени уреди
6
Нови функции в уредите за готвене
7
. "Умни” уреди 

 


• 
Цветове и текстури

Комбинират се различни повърхности с по-матов ефект. Гланца и повърхностите с отразяващи ефекти вече не са толкова актуални.

Неръждаемата стомана е просто непреходна, но в същото време нараства интересът към добавянето на цвят.
Черното, тъмно кафявото, тъмно синьото, тъмно зеленото и графитено сиво, като основа спокойно се допълват с по-смели отделни цветови акценти в уредите за готвене, включително ярко синьо, жълто, оранжево, червено.

Цветове, като червеното, тъмносиньото и сивото придават изключителна оригиналност на кухните, като акцент.

Почти всички производители на уреди предлагат възможности за избор на продукти в различни цветове, включително уреди от неръждаема стомана с матово покритие, устойчиво на пръстови отпечатъци.

Нещо толкова просто, като цветна фурна или матов, черен хладилник би добавило едно много лично докосване във вашия стил.

Матово черното е топ тенденцията при цветовете в кухнята. Лесно се вписва в различните стилове на дизайн. Доскоро беше възможен избор само при високотехнологични уреди, но тази година се представя, като достъпен избор.

Тайната е в матовият финиш, който придава по-топъл и по-мек вид на черния цвят
.
С  такъв акцент в дизайна може да създадете модерен вид на кухнята си, за бюджет в разумни рамки.

• Сменяеми компоненти

Всеки желае да запази своята индивидуалност и личен стил в обзавеждането на дома без да изостава от тенденциите и модата.
Küppersbusch например предлага възможност да приспособите своята фурна към вашите лични предпочитания. Можете да избирате цвета на дизайнерските орнаменти между седем различни цвята и материали: неръждаема стомана, черен хром, сребърен хром, злато, черен кадифе, мед и лют червен пипер. 

Сменяемите компоненти  позволяват да изразите своя стил чрез цвят и различни материали без да се налага да преминавате през основна кухненска реконструкция. 

• Текстури

През 2020 година дизайна се връща към корените си.
Кухненските шкафове се проектират така, че да позволят на естествените материалите да се виждат самостоятелно - дърво, камък, стъкло, мазилка. Кухненския остров продължава да бъде актуален.

Съчетаването на контрастни текстури и елегантни облицовки е една от най-интересните тенденции.

Vintage

Ако търсите ретро усещане в кухнята си, новата тенденция е Vintage. 
Естествен камък, смел цветен акцент във вградени или свободностоящи кухненски уреди, матов финиш към по-тъмни цветове на кухненските шкафове и плочи от естествен камък;  ръчно обвити мебели от ратан и вградени осветителни тела. Хладилници, фурни и съдомиялни машини в ярки, контрастни цветове са вдъхновение от 50-те години.

• Вградени уреди

Тънки и вградени абсорбатори, които се включват автоматично, по-мощни от свободностоящите.
Вградените фурни и индукционни готварски плотове продължават да са все по-популярни.


• Нови функции в уредите за готвене

Съхранението на продуктите в хладилника - зони с различни температури за различен вид продукти

Фурни на пара, пиролиза, вградени рецепти и менюта, които запазват витамините и минералите в храната.

Швейцарската фирма Franke предлага нов, индукционен плот в комбинация с абсорбатор Mythos 2-Gether, идеален за кухни с острови или кухни с минималистичен дизайн. Имате възможност да избирате автоматични функции с предварително зададени настройки за готвене. Ограниченият размер на мотора на абсорбатора, който дава възможност за добавяне на чекмедже под него. Абсорбатора може да се монтира в кухни с дебелина на плота H 6 или H 10 cm.


• “Умни” уреди 

Иновативни технологии в кухнята част от утрешния ден. 

“Умни” уреди за готвене ще спестяват време благодарение на Wi-Fi технология. Възможна е една „умна“ кухня, ,в която можете да програмирате от разстояние автоматично включване и изключване на различни уреди като готварски плот и електрическа фурна. Използвайки технологии сензорната фурна, индукционният готварски плот и аспираторът могат да общуват помежду си.Дата на последно актуализиране: 27.05.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
уреди за готвене

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции