Какви са предимствата да имате дъска-биде?
Категория: Баня

Дъската биде. Необходима ли е?

Facebook Twitter Pinterest

Има неща в бита ни, които познаваме от детството си. Съпътстват ни през целия живот. Толкова са неизменни в ежедневието ни, че ги приемаме за даденост. Свързани с храненето, почивката или хигиената ни.

Независимо дали у дома или обществена сграда в делничен ден, на гости или в заведение, винаги идва момент, в който се налага да ползваме тоалетна.
Ако на обществени места бихме искали, но не можем винаги да очакваме висок стандарт на удобство и чистота, то дома ни е мястото, което ни осигурява спокойствие, и където здравето ни е защитено.

 

Съдържание

1. Причините да имаме биде
2. Историята на бидето
3. Историята на бидето
4. Разновидностите на съвременното биде
5. За повече пространство - дъска-биде

Сред постоянните ни придружители от най-ранните ни години е тоалетната хартия. На пазара днес има много производители и огромно разнообразие от модели. Луксозни, обикновени, цветни … Въпреки големият избор, приложението и крайния резултат са известни. Толкова сме свикнали с употреба на този продукт, че пренебрегваме количеството отпадък, което се генерира поединично от всеки и глобално от всички. На заден план остава мисълта за суровината на производството и последиците за природата, замърсяването на околната среда, и унищожаването на дървета. 

На фона на поредната телевизионна реклама с гимнастичка, развиваща ролки снежнобяла тоалетна хартия, като ленти и жонглирайки с тях, не се замисляме, доколко е хигиенична употребата и няма ли друга алтернатива. Донякъде традициите и навиците ни определят всекидневното поведение и в този интимен момент. 


Причините да имаме биде:

1. Много жени са засегнати от различни гъбични и бактериални възпаления, които могат да бъдат досадно упорити и с продължително лечение.

2. Ще го оценят и хората, борещи се с хемороиди.

3. Ползата му за трудно подвижни хора със здравословни проблеми е очевидна.

4. Предназначението му обаче е еднакво полезно, както за хората със здравословни проблеми, така и за здравите хора. 
Бидето бързо се превръща в необходимост и употребата му оставя усещането за свежест и лекота.


5. Екологична причина да имаме биде.

Съвременната баня и тоалетна предлагат улеснения, които правят живота ни приятен, поддържането на чистота - лесно и ефективно. Водата е аксиома за личната ни хигиена. Все повече хора оценяват бидето, не като лукс, а като несравним помощник в интимната хигиена.

Ползването му има и своя екологична причина - значително намалява нуждата от тоалетна хартия, съдейства за опазване на природата. 

 

Историята на бидето

Днешната производителност на китайците дава името им за нарицателно на всякакъв вид масово, “китайско” производство - от карфицата до самолета. Но хартията е едно от големите изобретенията на техните предшественици - древните китайци, които я познават от 2 в. Пр. Н.е. Първи започват да използват тоалетната хартия китайците. Започват да я произвеждат, като такава още през 6 в. Китайците не се мият, пише арабски пътешественик през 9 в., а се бършат с парче хартия .. ”


Използването на вода за подобни нужди е още по-стар и естествен избор от хартията.

Как ще почистваме - чрез измиване или с бърсане? Още от древността хората са имали сходни възможности и предпочитания, като сегашните. Днес можем да попаднем в интернет на дискусии от рода на “Защо американците не използват биде” или “Водата срещу хартията”, или “Как се ползват тоалетните в Азия” … Разбираме, че различните култури, възпитание или предразсъдъци дават отражение върху навиците.

 

Бидето е френска дума и произходът му произлиза от Франция. Създадено през 17 век, днес, съвременното биде е често срещана придобивка в баните на южноевропейските страни. Любопитно е, че американците не са от най-горещите привърженици на бидето, но именно американеца Арнолд Коен създава популярната биде-седалка през 1960 г. 

В Япония широко разпространени още от 1980 г. са комбинираните, електронни бидета - уошлет.  “Уошлет” още известно и като “paperless toilet” - тоалетна без хартия. Същевременно (изследване от 2010 г.) изчислява, че глобално 27 000 дървета ежедневно се употребяват за производството на тоалетна хартия... Освен дървесина, в производството се използва и вода в пъти повече, отколкото е необходима при използването на биде.


И по хигиенни, и по екологични причини - водата и бидето имат предимство. 


Разновидностите на съвременното биде

Бидето има една функция и различни разновидности. От най-обикновения, подвижен ръчен душ, разположен до тоалетната чиния до супермодерни електронни тоалетни-бидета, с включена функция изсушаване: специално керамично корито с инсталирана водна система; различни самостоятелни приставки, които се прикрепят към седалката на тоалетната чиния; механични или електронни механизми, които осигуряват контролиране на струята и температурата на водата.

Ако имате просторна тоалетна, класическото, самостоятелно  биде - подобното на тоалетна чиния със собствена смесителна батерия ще намери своето място.

Има обаче и друг вариант. Ако мястото е по-малко или просто искате да имате оптимално решение за пространството - тогава комбинираната дъска-биде е перфектното решение.Препоръчваме

Нашето предложение е комбинирана дъска-биде, произведена в Италия.

Достъпна,  с вградена смесителна батерия, която се свързва с топлата и студената вода чрез меки връзки към ВИК мрежата.
Електричество не ви е необходимо. 

Повече за предимствата и особеностите на продукта може да намерите тук.


Дата на последно актуализиране: 15.04.2021
Оцени:  
5.00
Тагове:
дъска-бидебиде

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции