Прочетете повече за дизайна и новите технологии в банята в блог статията!
Категория: Баня

Душ в банята

Facebook Twitter Pinterest


Тенденции в банята:

1. Персонализирани детайли
2. Функционалност и минимализъм
3. Интелигентни технологии
4. Отворена концепция
5. Спа душ системи
6. Класически финиш в черно и бяло 
7. Опазване и пестене на водата

Уелнес философията в наши дни играе все по-важна роля в ежедневието и елегантно се разпорежда с все по-големи пространства в домовете ни.
Маркетинговите експерти отчитат факта, че днес постигането на физическо и психическо равновесие е по-важно от всякога, а потребителите се стремят да превърнат банята в релаксиращ оазис за прочистване на тялото и ума. Затова дизайнът на душа изисква внимателно обмисляне на детайли и функции, които да създадат така желаният персонализиран комфорт.

От усещането за ефирен дъжд до интелигентни технологии за контрол и пестене на водата, уникални комбинации от материали и функции
Ето кои са водещите тенденции при баните и душовете за 2020 година.

~ Личен дизайн с персонализирани детайли

Дизайнът на душа и неговите спа модули са ключови компоненти в създаването на персонализирана грижа за релаксация на тялото и ума. Луксозните бани се отличават с големи пропорции, пространства с множество опции за душ, включително душ кабини (ваните правят крачка назад), куполи за дъжд, ръчни душове. Цялостната концепция е допълнена от още едно удобство - монолитни пейки или кът за сядане по време на вземане на душ


~ Функционалност и минимализъм

Златното правило, че малкото винаги означава повече важи с пълна сила при оборудването на банята. Повече функционалност, без претрупване и излишни технологични джаджи. Такива са повелите на дизайнерите, които ни уверяват, че днес има достатъчно иновации, които осигуряват допълнителна функционалност, без да изискват WiFi, електроника и др.
Елегантните душови ниши за съхранение на аксесоарите за баня са водеща тенденция за успешния дует „дизайн-функционалност“, а LED осветлението осигурява релаксиращ спот в душовото пространство.


~ Интелигентни технологии

Smart технологиите са навсякъде и душът не е изключение. Потребителите и дизайнерите търсят интелигентни технологии, които могат да бъдат лесни за използване. Сред тях са електронните сензорни панели за контрол на банята, които добавят и лек спа-акцент. Елегантни и практични, те контролират налягането и ниво на водата, температура, функциониране на душ-слушалката, сифона в банята. Интелигентните душове осигуряват простота на работа и автоматизация, като в същото време предоставят възможност за персонализиране.

 

~ Отворена концепция

Тенденцията към комбиниране на различни материали и облицовки работи в полза на креативния дизайн на банята. Пространствата с отворена концепция „дишат“ чрез оригиналните комбинации от стъкло, бетон и камък. Съвременният минималистичен корпус на душа често е с индустриален финиш ефект.


~ Спа душ системи

Ако планирате персонализиран уелнес кът със СПА акцент у дома, многофункционалните душ системи са най-добрият избор.
Системите с регулируеми душ пити и ръчен душ осигуряват изключителен комфорт, а новите технологии добавят още опции – от сензорно управление и предварително програмирани настройки за време, температура и дебит на водата до музикален фон и предпочитано осветление.
Уелнесът продължава да бъде движещ фактор в характеристиките на спа душ системите с екстри, включващи масаж, релаксация и ароматерапия.
Една от последните тенденции са душ системи, заемащи все по-големи отворени пространства, с две душови глави (за сметка на ваната) и място за сядане. Допълнителният бонус тук е, че откритите водопроводни тела спестяват разходите по ремонта, когато се наложи такъв.~ Класически финиш в черно и бяло  

Матовите черно и бяло доминират в дизайна на модерната баня, следвани от топлите цветове и тонове. Това важи не само за избора на плочки, но най-вече за избора на самата душ система. Мнозина потребители държат на традицонните покрития от хром и никел, но класическата изтънченост на матовия черен финиш е истинското бижу на пазара в момента. 

Тенденциите за комбиниране на различни цветове и текстури позволяват да се ескпериментира в създаването на персонален стил, разчупвайки дизайна на традиционната баня.


~ Опазване и пестене на водата

Все по-актуалната тема за опазване на водните ресурси оказва влияние върху пазара по много начини. Най-големите усилия са насочени към регулирането на нисък дебит.
Повечето крайни потребители са запознати с ограниченията на дебита, но искат да си осигурят и качествено време под душа. Затова тенденциите и акцентите са към употоребата на все повече ефирни (тип „дъждовни“) и ръчни душове. Производителите постоянно усъвършенстват технологиите, които осигуряват комфортно изживяване при нисък разход на вода.


 


Дата на последно актуализиране: 25.02.2020
Оцени:  
0.00
Тагове:
душдуш системабанятенденции

Свързани продукти

Свързани статии:

Виж повече
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции