Тенджери
Дълбоки тенджери
Тенджери под налягане
Тави за печене
Тигани
Тигани за палачинки
Грил плочи
Съдове за готвене на пара
Чайници
Помощни съдове
Комплекти за готвене
Филтър
Марка
Цена
от до
МатериалФорма


Безплатна доставка

Съдове за готвене

Един път на няколко години да обновите своите съдове за готвене - обикновено при преместване в нов дом или на нуждата да обновим готварските си съдове с нещо специално.Винаги ще имате варианти за избор, но дали ще са подходящи за вас? Ще ви дадем няколко препоръки, които вярваме ще ви помогнат при избор на подходящи тенджери и тигани за готвене.


Вижте няколко важни параметри, които трябва да вземете под внимание при изброра си на съдове за готвене


1. Съвмесимост с готварския плот

Добре е да знаем, че различните готварски плотове са подходящи за определен тип съдове. Най-лесен е избора на съдове за газови котлони. За тях са подходящи почти всички тенджери или тигани от неръждаема стомана, емайлирана съдове, чугун или алуминий.Топлоустойчивата керамика също е подходяща при условие, че газовите горелки имат специални дифузери, от които пламъка излиза под определен ъгъл и разстила топлината по цялото дъно на съда. 
При избор на съдове за готвене за електрически плотове със стъклокерамична повърхност варианта е само един - неръждаемата стомана. Имайте впредвид, че съдовете изработени от алуминий и мед без покритие не са неподходящи за стъклокерамичните плотове, защото могат да разрушът повърхността.Важно условие за добрата топлопроводимост е идеално равното и многослойно дъно на тенджерата.
Най-труден е избора на съдове за готвене за индукционни готварски плотове. Избора се свежда единствено и само до съдове с феромагнитно дъно. Всички останали готварски съдове просто няма да се нагреят. С нарастването на популярността на индукционните котлони се увеличи и предлагането на съдове, съвместими с тях. 


2. Материал, от който са изработени съдовете за готвене
Първокласните съдове за готвене трябва да имат първокласен външен вид заради качеството на металите и превъзходната изработка.Материалът, от който са изработени тенджерите и тиганите ви трябва да е отличен проводник на топлина. Не трябва да реагира с храната.Ето обобщение на различните материали, предимствата и недостатъците им.

Неръждаема стомана
Предимства - Красив външен вид, не реагира с храната
Недостатъци - стоманата е лош проводник на топлината
Препоръка - Потърсете готварски съдове от неръждаема стомана 18/10, клас 304, с многослойно дъно с алуминиев лист в средата.Колкото по-дебел е този лист, толкова по-големи ще бъдат незалепващите свойства на тенджерата или тигана ви.Трапецовидната, леко извита форма на стените на съда също оказва влияние на незалепващите свойства.

Алуминий 
Предимства - много добър проводник на топлина. Ниска цена.
Недостатъци - Мек метал, лесно се деформира.
Препоръка - търсете съдове за готвене от анодизиран алуминий. При тази обработка алуминиевите съдове придобиват по-голяма твърдост от неръждаемата стомана и са нереактивни към храната. 

Желязо
Предимства - Оптимална цена, издръжливост. 
Недостатъци - Съдовете, изработени от стомана са тежки.
Изискват допълнителна обработка на глазиране с мазнина при висока температура, за да не ръждясат с течение на времето. 
Препоръка - Необходима е обработка с мазнина при висока температура, веднага след като купите съда, преди да го ползвате. Или изберете съдове, изработени от желязо, които вече имат фабрично покритие. 

Керамика
Предимства - Незалепващи.
Недостатъци - Скъпи. Крехък материал. 
Препоръка - търсете готварски съдове с качествено керамично покритие и тяло от неръждаема стомана и дебело, трислойно дъно.


3. Цената и репутацията на марката
Какъвто и да е бюджета ви за покупка, винаги купувайте съдове за готвене с по-висока цена. Това е инвестиция, която ще ви се отплати във времето. Когато става въпрос за закупуване на готварски съдове, това е по-скоро инвестиция, защото шансовете са, че ще останат с вас в продължение на няколко години и в някои случаи за цял живот, предадени на следващото поколение. 

Каквито и готварски съдове да изберете, те трябва да са лесни за поддръжка и почистване, за предпочитане с възможност за миене в миална машина. Удобството е важно.Ако имате въпроси и затруднения при избора, бъдете спокойни да се свържете с нас за пояснение или насока при избор на подходящи съдове за готвене.

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за новини и промоции